2015/2016

Adventné trhy na Mieri - naše vystúpenie

Naša škola a jej žiaci sa opäť predstavili na Adventných trhoch na Mieri. Celé predstavenie "Vianočná nálada" už 18. decembra od 17.00 hod. v telocvični.

Mikuláš v škole

Mikuláš zavítal aj do našej školy, aby pozdravil a odmenil sladkosťou všetky poslušné a dobré detičky. A na našej škole sú iba také! 🙂

Všetkovedko na Hroncovej

Dnes sme na našej škole zorganizovali celoslovenskú vedomostnú súťaž "Všetkovedko" pre žiakov 2. - 5. ročníka. Už sa tešíme na výsledky! 🙂
Poďakovannie patrí aj našej školskej koordinátorke pani učiteľke Kalakayovej.

5 proti 5 - 7.A vs 7.B

Najnapínavejší súboj 5 proti 5 sa odohral medzi 7.A a 7.B.
Síce zo začiatku - prvé dve kolá - brala všetky body 7.A, nakoniec ich svojou "vypočítavosťou" predbehla 7.B, ktorá zvíťazila v 3., 4. a 5. kole. Nakoniec nazbierala najvyšší počet bodov zo všetkých tried, ktoré sa do školskej šou zapojili a tak sa v konečnom rebríčku prehupli na jej úplný vrchol s počtom bodov 289.

1. miesto: 7.B - 289
2. miesto: 9.A - 286

3. miesto: 6.A - 242
4. miesto: 4.A - 186
5. miesto: 5.A - 155
6. miesto: 8.A - 102
7. miesto: 7.A - 87
8. miesto: 9.B - 0

Do finále 5 proti 5, ktoré sa uskutoční počas Halloweenskej noci v škole, postupujú žiaci 7.B a 9.A!

5 proti 5 - 9.A vs 9.B

Dnešné 5 proti 5 skončilo jednoznačným víťazstvom 9.A. Tá zvíťazila nad 9.B, ktorá nenahrala v semifinálovom kole ani jeden bod.
9.A nazbierala spolu 286 bodov.
Blahoželáme

5 proti 5 - 6.A vs 8.A

V semifinálovom kole 5 proti 5 sa stretli šiestaci a ôsmaci. Boj to bol neúprosný, nakoniec sa však viac bodov podarilo nazbierať šiestakom.
Počet získaných bodov:
6.A - 242 bodov
8.A - 102 bodov

 
5 proti 5 - 4.A vs 5.A

Prvé semifinálové kolo novej školskej šou 5 proti 5 bolo napínavé. Vo vyrovnanom súboji sa proti sebe stretli žiaci 4.A a 5.A. Obe triedy nazbierali vynikajúci počet bodov:
4.A - 186 bodov
5.A - 155 bodov

Kto sa dostane do veľkého finále? Uvidíme! 🙂

 
Október mesiac úcty k starším

Súťažné dopoludnie čitateľov (našich štvrtákov) a dôchodcov z Mestskej časti Košice - Sever.

Šarkaniáda na Hroncovej

Nebo nad Základnou školou na Hroncovej ulici v Košiciach sa zaplnilo v utorok popoludní pestrofarebnými šarkanmi. Obľúbené podujatie „Šarkaniáda na Hroncovej" prilákala okrem našich žiakov a ich rodičov aj obyvateľov mestskej časti a budúcich žiakov našej školy. Hneď v úvode podujatia sme si pripomenuli Medzinárodný maratón mieru a symbolicky sme zabehli náš „Minimaratón". Víťazi v jednotlivých kategóriách si odniesli domov odmeny a chutné medaily. Na rad prišli šarkany rôznych veľkostí a farieb. Priaznivý vietor ich nad naše hlavy vydvihol hneď niekoľko desiatok. Aj tu sa súťažilo v troch kategóriách. Hľadali sme najkrajšieho, najrýchlejšieho a najväčšieho šarkana. Našiel sa priestor aj na súťaženie, maľovanie na tvár a tancovanie. Chutný záver patril grilovačke. Čo môže byť lepšie po výdatnom behu so šarkanom, ako dobre opečená klobáska a špekačka ale aj kulinárske kúsky s grilovaným syrom a tofu. Čo sme si ugrilovali, to sme si aj zjedli. A už teraz sa tešíme na ďalší ročník „Šarkaniády na Hroncovej". Veríme, že naše pozvanie prijmete aj vy.

Šarkaniáda so škôlkarmi

V utorok (6.10.2015) pozvali naše sovičky (1.A) a žabky (1.B) na školský dvor svojich kamarátov zo škôlok Boženy Němcovej a Watsonovej na Kamarátsku šarkaniádu. Nad školu vzlietli krásne pestrofarebné šarkany. Spolu si zasúťažili a užili si sladké odmeny. 

Otvorenie Parku Anička

5. 10. 2015 sa uskutočnilo slávnostné otvorenie Parku Anička za prítomnosti vedenia mesta Košice a vedenia spoločností Kosit a Mestské lesy.S bohatým kultúrnym programom sa predstavila naša škola. 

Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas

Naša škola zorganizovala regionálne kolo recitačnej súťaže. Jej víťazi postupujú do celoslovenského kola, ktoré sa uskutoční 21. októbra v obci Drienčany.

« 3 z 4 »