2017/2018

Majstrovstvá ZŠ Hroncova v ŠACHU

Dnes sa na našej škole konali Majstrovstvá školy v šachu. Po viac ako dvojhodinovom boji získali tí najlepší medaily, diplomy i vecné ceny.
1. miesto: Daniel CANGÁR (VI.A)
2. miesto: Filip TINK (V.A)
3. miesto: Daniela VOJČÍKOVÁ (VI.A)
Najmladší hráči: Alex PETROVIČ (I.B - trieda pirátov) a Zoran ZLACKÝ (I.B - trieda pirátov)
Najlepšia žiačka: Daniela VOJČÍKOVÁ (VI.A)
Najlepší žiak I. stupňa: Jakub KISS (III.B - trieda žabiek) Najlepší žiak II. stupňa: Daniel CANGÁR (VI.A)
Víťazom blahoželáme! 🙂

Malý predškolák vo veľkej škole - II. stretnutie 17.1.2018

Vážení rodičia budúcich prváčikov, milí predškoláci, 
ĎAKUJEME vám, že ste si včera našli čas a prišli ste na druhé stretnutie v projekte "Malý predškolák vo veľkej škole". 
Veríme, že sa vám v našej škole páčilo a že sa stretneme rovnako i počas tretieho stretnutia, keď sa malí predškoláci zahrajú na veľkých školákov... už na Valentína 14. februára 2018...   
Rovnako sa tešíme i na spoločné stretnutia počas rodičovských združení vo vašich materských školách. 
Želáme vám všetko dobré! 

ZŠ Hroncova... škola plná prekvapení

Karneval na ľade - 4.1.2018

Základná škola, Hroncova 23 v Košiciach a Mestská časť Košice - Sever pre vás zorganizovala už 4. novoročný KARNEVAL NA ĽADE s doteraz najvyššou účasťou... až 435 korčuliarov. 
ĎAKUJEME 

ZŠ Hroncova... škola plná prekvapení

Malý predškolák vo veľkej škole - I. stretnutie (13.12.2017)

Dnes sme sa prvýkrát stretli s našimi budúcimi školákmi - prváčikmi.    Prišli si vyskúšať... aké je to byť naozajstným žiakom.

Okrem učenia sa... sa zabávali, tvorili, spievali a ich rodičia si na hodinku odpočinuli a porozprávali sa s pánom zástupcom. 
Bolo to super... a hneď na prvom stretku nás bolo neúrekom... veď sa pozrite sami. 

Čajíček u pani riaditeľky - I.A včielky

Včielky z I.A prijali pozvanie pani riaditeľky na chutný čajík. Najprv sa však porozprávali o škole, ukázali svoje zručnosti v čítaní a nakoniec si pri čajíku a chutnom závine "pokecali" o zážitkoch z imatrikulácie, korčuľovania, pani učiteľke... 🙂 Boli to krásne chvíle... a my veríme, že do riaditeľne si naši prváčikovia budú chodiť IBA pre pochvaly! 🙂 🙂 🙂

... keď sa učíme v knižnici VIII.A a IX.B

V piatok 3. novembra sa ôsmaci a deviataci vybrali počas hodín literatúry do knižnice - Knižnice pre mládež mesta Košice v OC Merkur. 
Pani knihovníčka Janka si pre nich pripravila zaujímavé témy, knihy a interpretácie diel.

Tvorivá dramatika v školskom klube detí

SSOŠ Bukovecká, ktorá pripravuje do života budúcich vychovávateľov v ŠKD a učiteľov v materských školách, spolupracuje od školského roku 2017/2018 aj s našou školou. Okrem priebežnej praxe študentov denného štúdia... sa naši žiaci môžu počas celého roka tešiť aj na aktivity rôzneho zamerania. V piatok 27. októbra si vyskúšali byť súčasťou tvorivej dramatiky. Ďakujeme za spoluprácu a tešíme sa už teraz na ďalšiu. 🙂

Dobre vedieť - VII.A vs. VIII.A

Siedmaci a ôsmaci si rovnako zmerali sily v súboji Dobre vedieť. V celkovo vyrovnanom súboji sa do čela rebríčka prebojovali siedmaci so ziskom 99 bodov. Blahoželáme 🙂

Dobre vedieť - IX.A vs. IX.B

Aj napriek tomu, že sa v semifinále darilo viac IX.B, v poslednej bonusovej otázke sa im nepodarilo odpovedať správne, a tak skončilo toto semifinálové kolo víťazstvom IX.A - ktorá vybojovala krásnych 90 bodov a prehrou IX.B s bodovým ziskom - 10. IX.A srdečne blahoželáme.... nuž uvidíme, či budú vo vysnívanom finále. 😉

DOD rodičov a škôl - vyrezávanie svetlonosov

Náš deň otvorených dverí. 
Ďakujem všetkým rodičom, ktorí si našli čas a spoločne so svojimi deťmi vyrobili krásnych svetlonosov.   

ZŠ Hroncova... škola plná prekvapení

Číta celá Hroncova 2017

Dnes nás svojou návštevou v rámci festivalu "Číta celá rodina" poctili svojou návštevou spisovateľ a zabávač Branislav Jobus a manažérka Centra pomoci Ligy proti rakovine. Ďakujeme za krásne chvíle strávené s Vami a s knihou

TADAM - Mladí redaktori vo svete veľkých médií 2017

Organizácia TADAM - Tlačová agentúra detí a mládeže realizuje aj v roku 2017 projekt zameraný na rozvoj zručností mladých novinárov - členov redakcií žiackych médií (rozhlasov, časopisov, televízií, sociálnych sietí). V tomto roku prebieha projekt pod názvom "Mladí novinári vo svete veľkých médií" a bol podporený Mestom Košice dotáciou z Grantového programu DAMKO (Deti a mládež Košíc). V rámci jednej z aktivít navštívili mladí novinári z troch košických základných škol (ZŠ Jozefa Urbana na Jenisejskej ulic, ZŠ Hroncova a ZŠ Ľudovíta Fullu na Maurérovej ulici) Bratislavu, kde v rámci troch dní absolvovali návštevy a stretnutia profesionálnych médií, spoznali zákulisie a prácu moderátorov a redaktorov, zúčastnili sa živých prenosov priamo v štúdiu (Ranná šou Fun Rádia, Noviny o piatej v TV Markíza, Reflex v TV Markíza), navštívili TV JOJ, natáčanie niekoľkých programov, takisto sa zúčastnili natáčania populárneho seriálu Horná - Dolná. 

Severská jazda - súťaž škôl na šliapacích kárach

Naši žiaci si dnes vybojovali 2. miesto v súťaži "Severská jazda". Prvenstvo im, žiaľ, ušlo len o pár sekúnd, podali dnes vo všetkých kategóriach obdivuhodný výkon... za čo im patrí obrovské ĎAKUJEM! (y) 🙂 🙂 Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

Športový deň na Hroncovej - #BEACTIVE

Pani učiteľky Murínová a Jelčová a pán učiteľ Hudák pripravili pre našich žiakov skvelý športový deň v rámci Európskeho týždňa športu. 🙂 🙂 🙂 Zaskákali sme si do diaľky (otestovali pri tom naše nové doskočisko) a zabehali. Mená víťazov sa dozvieme zajtra - vo štvrtok 28.9.2017.

Bezpečne na cestách - I.A, I.B a I.C

Mestská časť Košice - Sever a Mestská polícia Košice - Sever si pre našich prváčikov pripravila poučnú vyučovaciu hodinu o tom, ako sa bezpečne správať na cestách. (y)

« 2 z 3 »